Unicef

Vi hjelper barn overleve og vokse opp

Altfor mange barn dør av sykdommer og grunner vi kan forhindre. Derfor jobber UNICEF i felt for å gi hjelp til dem som trenger den nå, samtidig som vi arbeider med myndighetene slik at de selv kan gi nødvendig helsehjelp til sine innbyggere. I felt vaksinerer vi bl.a mot dødelige sykdommer, gir livsviktig ernæring, distribuerer spesialimpregnerte myggnett mot malaria, sørger for rent vann og gir helsehjelp til gravide og nybakte mødre.

Vi kjemper for skole og utdanning til alle barn

Utdanning er nøkkelen til fremtiden. Gjennom skolegang brytes den onde sirkelen av fattigdom, sykdom og død. Barna lærer å ta vare på sin egen og familiens helse, og skaffer seg ferdighetene de trenger for å få arbeid. Alle barn har rett til skolegang og få seg en utdanning. Dessverre er det ikke slik i store deler av verden.

Vi kjemper for å skaffe rent vann til alle

Tilgang på rent drikkevann er avgjørende for barns helse, utvikling og oppvekst. Rent vann forandrer alt. Det påvirker helse, utdanning, arbeid og samfunnsutvikling. Og det kan gi helt nye muligheter til mange kvinner og barn.

Vi beskytter barn mot vold og overgrep

Alle barn har rett til å være nettopp det – barn. UNICEF arbeider for alle barns rett til å bli beskyttet fra vold, overgrep og utnytting. Likevel får flere millioner barn over hele verden røvet bort sin barndom gjennom vonde og traumatiske opplevelser.

Over hele verden møter vi barn med drømmer, store som små. Vi bygger skoler, men først og fremst bygger og moderniserer vi skolevesen. Vi setter vaksiner og utrydder sykdommer, men først og fremst reformerer vi helsesystemer. Skal vi nå hvert eneste barn er det ikke nok å løpe etter med plaster. Vi må endre samfunnene der barna er og skape en bedre verden å vokse opp i.
Men vi trenger deg på laget. Og vi trenger at du drømmer stort. For det å være med på et prosjekt som først vil bli til når du er borte er en stor tanke. Og den tanken kan bli til virkelighet når du velger å inkludere UNICEF i ditt testament.

Nettsted: https://www.unicef.no/stott/privat/arv

Organisasjonsnummer: 915 972 438

E-post: karianne.abrahamsson@unicef.no 

Telefon: 908 73 335

Å møte mennesker som ønsker at verden skal bli et bedre sted når de selv er borte er utrolig inspirerende. Å få lov til å hjelpe til med å realisere en slik tanke er jeg veldig takknemlig for.

Testamentariske gaver er visjonære gaver, og for oss i UNICEF er det den største tillitserklæringen vi kan få.

Ønsker du hjelp til å sette opp ditt testament eller har andre spørsmål omkring arv, ta gjerne kontakt med meg på karianne.abrahamsson@unicef.no eller ring 908 73 335.

Jeg ser frem mot å høre fra deg!